template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu allumar d'azul para xunise a la campaña “La tolerancia apaga l'odiu”

La torre del Edificiu Históricu va tiñir d'azul mientres la nueche del 22 de xunetu con motivu del Día Européu de les Víctimes de Crímenes d'Odiu | La iniciativa cunta col sofitu de numberosos parlamentos autonómicos, diputaciones, conceyos y universidaes de too el país

La Universidá d'Uviéu xunir a la campaña La tolerancia apaga l'odiu 2024 para conmemorar la celebración del Día Européu de les víctimes de crímenes d'odiu que se celebra cada 22 de xunetu por cuenta de los atentaos de Oslo y Utoya, que tuvieron llugar nel añu 2011 en Noruega. Para simbolizar el sofitu a esta causa, la institución académica va allumar d'azul la torre del Edificiu Históricu mientres la nueche del próximu llunes.

La iniciativa, puesta en marcha por Movimientu contra la Intolerancia, fai estensible l'alcordanza a toles víctimes de delitos d'odiu yá sían por razones de raza, relixón, sexu, orientación sexual, ideoloxía o cualesquier otra condición. 

El Conseyu d'Europa proclamó va una década'l 22 de xunetu como Día Européu en Memoria de les Víctimes de Crímenes d'Odiu para recordar a los 77 mozos asesinaos nos atentaos de Noruega fai yá 13 años.

Numberosos parlamentos autonómicos, diputaciones y conceyos de toa España sumir a la campaña La tolerancia apaga l'odiu 2024 allumando d'azul les sos fachaes o edificios más emblemáticos. Ente les instituciones xuntaes atópense más d'una ventena d'universidaes que, al igual que la Universidá d'Uviéu, alcen la bandera de la tolerancia pa faer frente al odiu, sía como quier el so motivación.

Documents