template-browser-not-supported

Noticias

La Selmana del Voluntariáu de la Universidá d'Uviéu axunta a una trentena d'entidaes del tercer sector nel so doble cita n'Uviéu y Xixón

Espaciu Solidariu y la Plataforma del Voluntariáu d'Asturies entamaron una programación qu'inclúi una esposición, una xornada de feria por que el estudiantáu afaye'l llabor de les asociaciones, charres y talleres vivenciales | N'Uviéu, va desenvolver del 23 al 27 de setiembre nos campus d'El Cristu, El Milán y Llamaquique. En Xixón, l'eventu va tener llugar del 7 al 11 d'ochobre na Escuela Politécnica d'Inxeniería y na Facultá de Comerciu, Turismu y Ciencies Sociales Xovellanos | La Universidá d'Uviéu pretende averar al estudiantáu'l trabayu de les organizaciones solidaries para impulsar el so compromisu social y la so implicación altruista coles distintes causes nes que trabayen | La institución académica asturiana caltien convenios con más de 60 asociaciones por que el estudiantáu realice llabores de voluntariáu, una actividá que-yos apurre reconocencia de creitos nos sos estudios universitarios

La Universidá d'Uviéu, al traviés del so Espaciu Solidariu, pon en marcha la Selmana del Voluntariáu, que se va desenvolver tantu n'Uviéu como en Xixón. La cita va axuntar a una trentena d'entidaes del tercer sector que van tener la oportunidá de dar a conocer el so llabor ente l'estudiantáu de la institución académica asturiana. Pa ello, al pie de la Plataforma del Voluntariáu d'Asturies, ellaboróse un ampliu programa qu'inclúi xuna esposición, xuna feria, charres y talleres vivenciales.

La Selmana del Voluntariáu va allargar dende'l 23 al 27 de setiembre n'Uviéu, ente que en Xixón les feches previstes son del 7 al 11 d'ochobre. El vicerrector d'Estudiantes y Empleabilidá, Alfonso López Muñiz, anima a tol estudiantáu de la universidá a participar en dalguna de les actividaes que propón esta cita y a dar el pasu de convertise en voluntarios pa sofitar a los sectores más desfavorecidos.

Pela so parte, la directora d'área de Participación y Sofitu al Estudiantáu, Eva María del Valle, de quien depende Espaciu Solidariu, quixo estimar la disposición tanto de la Plataforma del Voluntariáu d'Asturies como de les asociaciones participantes pa faer realidá esta Selmana del Voluntariáu. Amás, recuerda que la Universidá d'Uviéu caltien convenios activos con más de 60 entidaes del tercer sector por que el estudiantáu pueda realizar llabores solidarios.

“Los estudiantes que deseyen realizar trabayu voluntariu y que ésti sía reconocíu pola universidá tienen de cubrir una ficha colos sos datos pa pasar a formar parte del censu de la Universidá d'Uviéu”, dende'l que pueden beneficiase de la reconocencia de creitos (unu por cada 25 hores de voluntariáu, con un máximu de trés per cursu y de seis per grau) y de la acreditación de competencies blandes gracies al Sistema EvaVol, tal que esplica Eva María del Valle.

Mientres l'añu pasáu fueron 71 los estudiantes de la Universidá d'Uviéu que realizaron voluntariáu al traviés d'Espaciu Solidariu. La mayoría pertenecíen a los graos d'Educación Infantil, Pedagoxía y Psicoloxía, ente que les entidaes más populares ente l'alumnáu son l'Asociación d'Ictus y otres mancadures cerebrales adquiríes d'Asturies (ASICAS), Cruz Roja y Nómades.

Uviéu

La Selmana del Voluntariáu n'Uviéu va desenvolver dende'l 23 hasta'l 27 de setiembre en distintes sedes. El llunes, 23 de setiembre, la programación empieza cola inauguración, a les 11:00 hores, de la esposición Voluntariáu n'imaxes nel antepar de la Facultá de Xeoloxía.

El martes, 24 de setiembre, desenvolver mientres tol día la Feria del Voluntariáu na Facultá d'Economía y Empresa, n'El Cristu A, na qu'habrá xuna trentena d'espositores. N'horariu de mañana y tarde, Espaciu Solidariu y la Plataforma del Voluntariáu d'Asturies van partir ente los asistentes el Pasaporte de la feria, por que quien consiga seis sellos visitando los distintos estands entre nel sortéu de regalos.

En concretu, les entidaes participantes na feria son Asicas, Larpa, AECC, Aspace Asturies, Asociación Cultural L’Abeyera, Apaci, Down Asturies, la Plataforma del Voluntariáu d'Asturies, la Fundación Mar de Borrina, Adansi, Redmadre Asturies, Asociación Rey Aurelio, Llate Asturies, ONCE, Asociación Galbán, la protectora d'animales Benecane, Accem, Parkinson Asturies, Cáritas, Aspace, Cruz Roja, Sumando, Secretariáu Xitanu, Ye Retina, Atelas, Bancu d'Alimentos d'Asturies, Cooperación Internacional, Centru Comuñal de Sangre y Texíos d'Asturies, Fundación CESPA Proxecto Home y Voluntastur, la rede de centros de voluntariáu y participación social del Principáu.

Un día dempués de la feria, el miércoles, 25 de setiembre, tán programaes pequenes charres informatives, impartíes poles asociaciones pa faer llegar el so llabor al públicu presente. van desenvolver a partir de les 11:00 hores na Facultá de Filosofía y Lletres, nel Campus d'El Milán. Tres les intervenciones, ta prevista la conferencia de Maida Piper, de la Plataforma del Voluntariáu d'España, que va presentar la metodoloxía EvaVol. Finalmente, van apurrise los premios a aquellos estudiantes que sellen el so pasaporte na feria.

Pal xueves, 26 de setiembre, la Selmana del Voluntariáu de la Universidá d'Uviéu tien previstos dellos talleres vivenciales, que se van desenvolver nel espaciu saludable de la Facultá de Formación del Profesoráu y Educación ente les 10:00 y les 19:00 hores. La Plataforma del Voluntariáu d'Asturies, la ONCE, la protectora Benecane, Cáritas, Secretariáu Xitanu y Atelas van ser les organizaciones encargaes d'impartir estes sesiones nes que van faer llegar a los y les participantes les esperiencies de los colectivos vulnerables a los que dirixen la so atención. Pa participar ye necesariu xuna inscripción previa al traviés de los formularios impresos que se van partir poles facultaes o de forma online nel siguiente enllaz: https://docs.google.com/forms/d/y/1FAIpQLSdxEjCizScHgYwmVXoWTRnNUwM4HMqZqG9_K4W-kcoQ5HsFHA/viewform

El vienres, 27 de setiembre, va ser l'últimu día pa esfrutar de la esposición Voluntariáu n'imaxes nel antepar de la Facultá de Xeoloxía.

Xixón

La estructura del programa previstu pa la Selmana del Voluntariáu de la Universidá d'Uviéu en Xixón ye similar y va desenvolvese ente los díes 7 y 11 d'ochobre. El llunes, día 7, va inaugurase la esposición Voluntariáu n'imaxes nel Aulariu Norte de la Escuela Politécnica d'Inxeniería, que podrá vese hasta'l vienres, 11 de setiembre.

La feria va ser el martes, 8 de setiembre. Nesta ocasión, son 27 les organizaciones que van asitiar los sos espositores nos antepares del Edificiu Polivalente y del Aulariu Sur de la Escuela Politécnica d'Inxeniería. Concretamente, ta prevista la presencia de Asicas, AECC, Down Asturies, la Plataforma de Voluntariáu d'Asturies, la Fundación Mar de Borrina, Albergue Cuadonga, Adansi, Asociación Rey Aurelio, Llate Asturies, ONCE, Emburria, Accem, Cáritas, Xuna Ciudá pa Toos, Xega, Cruz Roja, Sumando, la Federación d'Asociaciones Xuveniles de Xixón, Secretariáu Xitanu, Ye Retina, Expoacción, Abiertu hasta l'amanecer, Atelas, Bancu d'Alimentos, Centru Comuñal de Sangre y Texíos d'Asturies, Fundación Cespa Proxecto Home y Voluntastur. 

Otramiente, el miércoles va ser el día de les pequenes charres informatives nel paraninfu de la Facultá de Comerciu, Turismu y Ciencies Sociales Xovellanos. Les charres dan empiezu a les 11:00 hores y van participar 14 asociaciones. Como asocede n'Uviéu, la xornada va concluyir cola intervención de Maida Piper, de la Plataforma del Voluntariáu d'España, y col sortéu de premios ente quien completaren el Pasaporte de la feria.

Tamién nes aules de la Facultá de Comerciu, Turismu y Ciencies Sociales Xovellanos van tener llugar los talleres experienciales al cargu de la Plataforma del Voluntariáu, la ONCE, Cáritas, Ye Retina y l'Asociación de Trestornu Específicu del Llinguaxe d'Asturies (ATELAS). 

Mieres

Al pie de la Selmana del Voluntariáu de la Universidá d'Uviéu, Espaciu Solidariu collabora col eventu de similares característiques qu'entama'l Conceyu de Mieres nel antepar de la Escuela Politécnica. Nel marcu d'esti eventu, la directora d'área de Participación y Sofitu al Estudiantáu va axuntar na Casa de Cultura de Mieres con técnicos de les distintes asociaciones pa establecer víes de collaboración.

Documents