template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu centra na tresferencia de conocencia la so presencia na Feria Internacional d'Amueses d'Asturies

Tantu l'espositor como los actos del Día de la Universidá d'Uviéu na FIDMA, que va tener llugar el 12 d'agostu, resalten anguaño la relación que la institución académica asturiana caltien col sector granible | La Universidá d'Uviéu llogró amontar nos últimos años el númberu de cátedres d'empresa, hasta un total de 44. Amás, la institución académica caltien alcuerdos con más de 500 empreses collaboradores | El próximu llunes, 5 d'agostu, va tener llugar el yá tradicional alcuentru colos participantes del Programa Universitariu para Mayores de la Universidá d'Uviéu (PUMUO) | El estand de la institución académica na feria va acoyer dellos talleres d'investigación abiertos a tolos públicos

La Universidá d'Uviéu centra na tresferencia de conocencia la so presencia na 67 edición de la Feria Internacional d'Amueses d'Asturies (FIDMA), que se va celebrar del 3 al 18 d'agostu na cortil ferial Luis Adaro de Xixón. La relación ente universidá y empresa va protagonizar tanto l'espositor como la programación del día de la Universidá d'Uviéu na FIDMA, previstu pal llunes, 12 d'agostu. Amás, la institución académica amplía la so presencia na cita xixonesa con delles actividaes.

El primer actu va ser el llunes, día 5 d'agostu, a les 17:00 hores, na Sala Mirador. Tratar d'una cita convertida yá en tradicional nel marcu de la Feria Internacional d'Amueses d'Asturies: l'alcuentru colos participantes del Programa Universitariu pa Mayores de la Universidá d'Uviéu (PUMUO). El rector, Ignacio Villaverde, va ser l'encargáu de dar la bienvenida a los asistentes xuntu a la vicerrectora d'Estensión Universitaria y Proyección Cultural, María Pilar García Cuetos. Tres l'actu institucional d'apertura, va tener llugar la mesa redonda Afaya PUMUO, moderada pola periodista asturiana Susana Díaz Machargo y na que van participar trés estudiantes del programa: Soledad González Menéndez, Dolores Guerra Suárez y Juan Pablo García Melgar. L'actuación del Coru Clarín de l'Asociación PUMUO-AUMA va poner el broche d'oru a tárdelo. 

Día de la Universidá d'Uviéu na FIDMA

Xuna selmana dempués, el llunes 12 d'agostu, va celebrase'l día de la Universidá d'Uviéu na Feria Internacional d'Amueses d'Asturies. El rector, Ignacio Villaverde, va presidir l'actu central, que va tener llugar a partir de les 12:00 hores na Sala Mirador y lleva por títulu Valorizar y entamar dende la Ciencia y la Tecnoloxía. Villaverde va tar acompañáu pol conseyeru de Ciencia, Empreses, Formación y Empléu del Principáu d'Asturies, Borja Sánchez, pa presentar el programa de valorización de resultancies I+D RADAR Lab.

De siguío, la vicerrectora de Tresferencia y Relaciones cola Empresa de la Universidá d'Uviéu, Susana Luque, va moderar la mesa redonda Entamar dende la Ciencia y la Tecnoloxía. Va Tar acompañada pol presidente del Centru Européu d'Empreses ya Innovación del Principáu d'Asturies (CEEI) y director de l'Axencia SEKUENS, David González, y representantes de spin-off que contribúin a la tresferencia de conocencia que la institución académica asturiana quier destacar. Concretamente, van tar presentes la cofundadora y directora científica de PlaBiTe, Laura Gutiérrez Gutiérrez; el cofundador y CTO de Enfasys, Pablo García Fernández; la cofundadora y directora científica de Nanovex, Robeca Alonso Bartolomé, y el xeneral partner de BeAble Capital, Alberto Díaz González.

Nesta xornada, los miembros de la comunidá universitaria -estudiantáu, personal docente ya investigador o personal d'alministración y servicios que lu deseyen van poder aportar a la feria de forma totalmente gratuita presentando la so carné universitariu y el códigu QR que puede atopase a la fin d'esti testu.

La Universidá d'Uviéu va faer fincapié mientres el so día na FIDMA nel esfuerzu realizáu por que les resultancies d'investigación lleguen al sector granible. Nos últimos años, llogróse amontar el númberu de cátedres d'empresa, hasta un total de 44. Amás, la institución académica caltien alcuerdos con más de 500 empreses collaboradores. Cabo destacar, nel mesmu sentíu, los programes enfocaos a fomentar el emprendimiento.

Talleres

Al pie de los actos institucionales, el estand de la Universidá d'Uviéu na Feria Internacional d'Amueses d'Asturies va cuntar con talleres abiertos a los visitantes. Al traviés de MediaLab, el llaboratoriu universitariu de tecnoloxía y diseñu, los díes 8, 9, 12 y 16 d'agostu van desenvolver de manera simultánea ente les 17:00 y les 20:00 hores dellos programes sol títulu Tecnoloxía y diseñu que dan vida a les idees. Los comenenciudos van poder conocer el proyectu CuboLab: el cubu de les emociones, LEDs n'acción o Superhéroes: ayudes en 3D. 

Per otra parte, programáronse talleres d'investigación los díes 13 y 14 d'agostu, n'horariu de 17:30 a 20:30 hores, titulaos Sensores al rescate: ¡Protexendo la to comida! y Xuguemos a ver les nueses célules, que se van desenvolver tamién de manera simultánea nel stand de la Universidá d'Uviéu na FIDMA.

Pie de foto:

Imagen de archivo del estand de la Universidad de Oviedo en la FIDMA 2023.

Documents