template-browser-not-supported

Noticias

La Universidá d'Uviéu refuerza'l so compromisu col territoriu cola ufierta d'ocho beques dientro del programa "Campus Rural"

La institución académica xuntar al proyectu del Ministeriu de Transición Ecolóxica y Retu Demográficu, qu'ufierta práctiques remuneradas en conceyos de menos de 5.000 habitantes coles mires de frenar la despoblación. | El plazu de solicitú ta abiertu hasta'l próximu 24 de xunu y los escoyíos van recibir una ayuda de 1.000 euros brutos mensuales, col compromisu de morar nel llugar onde se realicen les práctiques. | “La Universidá d'Uviéu amuesa de nuevu'l so compromisu firme de contribuyir a la dinamización de too el territoriu asturianu, más allá de les localidaes nes que s'asientan los sos campus”, apunta'l rector, Ignacio Villaverde

La Universidá d'Uviéu refuerza'l so compromisu col territoriu cola ufierta d'ocho beques para la realización de práctiques en conceyos de menos de 5.000 habitantes. Les ayudes enmarcar nel programa “Campus Rural” del Ministeriu de Transición Ecolóxica y Retu Demográficu y tán destinaes a estudiantes de grau y máster. L'oxetivu ye revitalizar les localidaes de destín y dar visibilidá al mediu rural ente la mocedá, onde pueden atopar una oportunidá pal so futuru llaboral.

La institución xuntar por primer vegada a esti proyectu, que cunta cola collaboración de la Conferencia de Rectores de les Universidaes Españoles (CRUE) y el Ministeriu de Ciencia, Innovación y Universidaes. “La Universidá d'Uviéu amuesa de nuevu'l so compromisu firme de contribuyir a la dinamización de too el territoriu asturianu, más allá de les localidaes nes que s'asientan los sos campus”, apuntó'l rector, Ignacio Villaverde, qu'añedió que “l'adhesión al programa Campus Rural busca amontar la implicación de la institución na llucha contra la despoblación. Queremos que l'estudiantáu sía consciente de qu'esisten oportunidaes llaborales nel mediu rural”.

L'estudiantáu de la Universidá d'Uviéu comenenciudu nel programa va tener qu'escoyer ente un total de 15 ufiertes d'entidaes públiques y privaes pa distintos perfiles profesionales. Con elles, la institución académica trata de dar cabida a tola so ufierta formativa. D'esta manera, esisten oportunidaes pa estudiantes d'Inxeniería Eléctrica, Mecánica o Forestal, d'Hestoria, de Turismu o de Comerciu y Marketing, ente otres.
 
La mayor parte de les práctiques ufiertaes asitiar nel mediu rural asturianu. Ente los destinos, conceyos como Sariegu, Teberga, Quirós, Ayande o Balmonte. Nel ámbitu públicu, tamién el Principáu d'Asturies, al traviés de la Sociedá Pública de Xestión y Promoción Turística y Cultural, ufierta xuna plaza pal MUJA, nel conceyu de Colunga. Nel apartáu priváu, empreses dedicaes a la inxeniería, a la producción d'arándanos o al marketing, asitiaes en Les Regueres, Candamo, Santalla d'Ozcos o Castropol.

Ente los puestos ufiertaos p'aportar a una d'estes ocho beques tamién hai instituciones y empreses con see n'otres comunidaes autónomes. En concretu son trés, con see en Carrión de los Condes (Palencia - Castiella y Llión), Sarreaus (Ourense – Galicia) y Beteta (Cuenca - Castiella-La Mancha). 

Cada estudiante becáu va recibir xuna dotación económica de 1.000 euros brutos al mes y les práctiques podrán allargar mientres un máximu de trés meses. La Universidá d'Uviéu va ser la encargada de tramitar el pagu mensualmente, pa lo qu'aprobó xuna partida presupuestaria de 32.523,60 euros.

Requisitos

Les persones comenenciudes n'una d'estes práctiques tendrán de solicitales antes del próximu 24 de xunu, escoyendo un máximu de trés de les 15 ufiertes que la Universidá d'Uviéu pon a la so disposición na presente convocatoria. El principal requisitu ye que los participantes van tener que morar nel llugar nel que realicen les práctiques o nun radiu máximu de 20 kilómetros. Amás, la titulación que cursen tien que figurar ente les descrites en cada ufierta.

Pa garantizar que l'estudiantáu pueda vivir nel llugar nel que realice les sos práctiques, la Universidá d'Uviéu dio prioridá a les entidaes qu'ufierten soluciones habitacionales. D'esta forma, la mayoría de les alministraciones y empreses participantes ponen a la so disposición viviendes de forma gratuita o apurren facilidaes por qu'atopen un agospiamientu o se muevan ensin qu'esto suponga un gastu añedíu.

Ente tolos solicitantes, la Universidá d'Uviéu va escoyer a los beneficiarios de les ocho beques del programa Campus Rural al traviés d'una comisión de valoración que va tener en cuenta'l so espediente académicu, la participación n'actividaes extraacadémicas o la idoneidad de la carta de motivación qu'han de presentar al pie de el so currículum vitae p'aportar a una d'estes ayudes.

Campus Rural

El programa Campus Rural algama anguaño la so tercer convocatoria con más beques y más universidaes xuntaes. En concretu, el númberu de participantes alzar hasta los 700, d'un total de 42 universidaes públiques, ente les que per primer vegada atópase la Universidá d'Uviéu. L'añu pasáu, fueron más de 400 los conceyos de too el país qu'acoyeron a los estudiantes beneficiaos.
 

Documents