Xornada 'Viticultura de monte, heroica y única'
Pretende dar a conocer les particularidaes d'esta modalidá y buscar la collaboración de sectores comenenciudos nel so salvaguarda.
El próximu xueves, 14 d'abril, a les 18:30 hores, va celebrase nel Edificiu Históricu de la Universidá d'Uviéu la xornada "Viticultura de monte, heroica y única", entamada pol Aula Valdés-Salas.
Nel so intre van intervenir el rector de la Universidá d'Uviéu, Vicente Gotor, el vicepresidente de la Fundación Valdés Salas, Joaquín Lorences, y los eurodiputaos Antonio Masip y Salvador Garriga. Les ponencies van correr a cargu del presidente del Centro di Ricerca Studi y Valorizzazione per la Viticoltura di Montagna (CERVIM), Roberto Gaudio, el catedráticu de la Universidá d'Uviéu, Alfonso García Leal y l'investigadora del CSIC, Mª Carmen Martínez. La sesión va rematar con esposición y degustación de vinos de Cangas y d'otres zones europees vitícolas de monte.
La viticultura d'altu monte, en fuerte pindiu y de pequenes isles, desenvolver en condiciones difíciles y de ende la so denominación. Representa un cinco per cientu de la viticultura mundial, pero la so relevancia relativa ye enorme en cuantes que dexa amestar la población al territoriu, n'íntima relación cola cultura, el paisaxe y el caltenimientu del mediu ambiente.
El Centro di Ricerca Studi y Valorizzazione per la Viticoltura di Montagna, que trabaya dende fai más de dos décades na protección d'esti sector vinícola, participa na organización d'esta Xornada.
N'Asturies, esti vinu representa una de les tradiciones más antigües de la rexón, entá vixente y n'espansión al traviés de les múltiples bodegues qu'anguaño crean y diseñen vinos nuevos y tradicionales na contorna de Cangas.
Nel so intre van intervenir el rector de la Universidá d'Uviéu, Vicente Gotor, el vicepresidente de la Fundación Valdés Salas, Joaquín Lorences, y los eurodiputaos Antonio Masip y Salvador Garriga. Les ponencies van correr a cargu del presidente del Centro di Ricerca Studi y Valorizzazione per la Viticoltura di Montagna (CERVIM), Roberto Gaudio, el catedráticu de la Universidá d'Uviéu, Alfonso García Leal y l'investigadora del CSIC, Mª Carmen Martínez. La sesión va rematar con esposición y degustación de vinos de Cangas y d'otres zones europees vitícolas de monte.
La viticultura d'altu monte, en fuerte pindiu y de pequenes isles, desenvolver en condiciones difíciles y de ende la so denominación. Representa un cinco per cientu de la viticultura mundial, pero la so relevancia relativa ye enorme en cuantes que dexa amestar la población al territoriu, n'íntima relación cola cultura, el paisaxe y el caltenimientu del mediu ambiente.
El Centro di Ricerca Studi y Valorizzazione per la Viticoltura di Montagna, que trabaya dende fai más de dos décades na protección d'esti sector vinícola, participa na organización d'esta Xornada.
N'Asturies, esti vinu representa una de les tradiciones más antigües de la rexón, entá vixente y n'espansión al traviés de les múltiples bodegues qu'anguaño crean y diseñen vinos nuevos y tradicionales na contorna de Cangas.
Galería d'imaxes
Documents
Links