template-browser-not-supported

Noticias

Estudiantes de 17 países participan en el encuentro Banderas del mundo en el Edificio Histórico

El vicerrector Francisco Borge, que inauguró el evento, destacó la importancia de que el alumnado conozca 'el inmenso tesoro cultural de una institución cosmopolita como la Universidad de Oviedo, y que tenga la querencia de ver mundo'

El vicerrector d'Estensión Universitaria y Proyección Internacional, Francisco José Borge, presidió güei xueves, nel Edificiu Históricu, la inauguración del atopo "Banderes del mundu" ("International day. Flags of the world"), nel qu'alredor de 60 estudiantes de 17 nacionalidaes compartieron distintos elementos que formen parte de la cultura de los sos países d'orixe, dende banderes hasta comida tradicional, pasando por música, semeyes ya información de rincones especialmente curiosos.
 
El vicerrector afirmó que con esti alcuentru dar a conocer "distintes nacionalidaes que güei componen una universidá cosmopolita, que yá nun ye una universidá como podía ser tradicionalmente más local, y que pueda trate cómo l'ámbitu xeográficu inclúi d'un estremu al otru del mundu, Iberoamérica, Norteamérica, China, y obviamente tol continente Européu".
 
Pal vicerrector, con "Banderes del mundu" los estudiantes de la Universidá d'Uviéu "pueden ser conscientes de la inmensa ayalga cultural de la Universidá, que tienen la oportunidá d'aprovechar día ente día, porque l'alumnáu que güei se concentra nel Edificiu Históricu garrasti a les clases habituales nos campus de la Universidá, y que tengan la querencia de salir fuera y ver esi mundu del que se-yos ufierta equí una pequeña pincelada".
 
Per otru llau, la directora d'Área d'Área d'España ya Iberoamérica de la Universidá, Laura Galguera, destacó la importancia de que "cualesquier estudiante que vaya a empecipiar el próximu cursu una estancia con conveniu o con Erasmus pueda tener la oportunidá de conocer un pocu'l país, el costumes, y tou aquello que pueda ser d'utilidá". Nel eventu tamién tuvieron presentes la directora d'Área de Norteamérica y Restu del Mundu, María José Álvarez Faedo, y la directora d'Área d'Europa, Maite Fernández Sánchez.
 
Unu de los estudiantes más activos, Aníbal Toscanu, qu'estudia'l doctoráu n'Economía na Universidá d'Uviéu, optó por llevar "una amuesa gastronómica de les comíes, dulces, dulce de guayaba, cocadas, dulces de chocolate con café, empanaes de pollu y de carne...", según folletos turísticos del so país. El so principal oxetivu ye contribuyir a camudar "l'estigma negativu que mientres munchos años tuvo Colombia. Les coses nun son perfectes, pero fueron ameyorando. La idea ye que la xente camude'l chip y vea que ye un país que val la pena visitar".
El vicerrector afirmó que con esti alcuentru dar a conocer "distintes nacionalidaes que güei componen una universidá cosmopolita, que yá nun ye una universidá como podía ser tradicionalmente más local, y que pueda trate cómo l'ámbitu xeográficu inclúi d'un estremu al otru del mundu, Iberoamérica, Norteamérica, China, y obviamente tol continente Européu".
 
Pal vicerrector, con "Banderes del mundu" los estudiantes de la Universidá d'Uviéu "pueden ser conscientes de la inmensa ayalga cultural de la Universidá, que tienen la oportunidá d'aprovechar día ente día, porque l'alumnáu que güei se concentra nel Edificiu Históricu garrasti a les clases habituales nos campus de la Universidá, y que tengan la querencia de salir fuera y ver esi mundu del que se-yos ufierta equí una pequeña pincelada".
 
Per otru llau, la directora d'Área d'Área d'España ya Iberoamérica de la Universidá, Laura Galguera, destacó la importancia de que "cualesquier estudiante que vaya a empecipiar el próximu cursu una estancia con conveniu o con Erasmus pueda tener la oportunidá de conocer un pocu'l país, el costumes, y tou aquello que pueda ser d'utilidá". Nel eventu tamién tuvieron presentes la directora d'Área de Norteamérica y Restu del Mundu, María José Álvarez Faedo, y la directora d'Área d'Europa, Maite Fernández Sánchez.
 
Unu de los estudiantes más activos, Aníbal Toscanu, qu'estudia'l doctoráu n'Economía na Universidá d'Uviéu, optó por llevar "una amuesa gastronómica de les comíes, dulces, dulce de guayaba, cocadas, dulces de chocolate con café, empanaes de pollu y de carne...", según folletos turísticos del so país. El so principal oxetivu ye contribuyir a camudar "l'estigma negativu que mientres munchos años tuvo Colombia. Les coses nun son perfectes, pero fueron ameyorando. La idea ye que la xente camude'l chip y vea que ye un país que val la pena visitar".